Hej alla,FunkyKids

Nu är det äntligen dags för höstens FunkyKidz. Vi drog igång vecka 40 och då lite introduktionsmässigt. För er som har barn som ej haft Funky innan kommer här lite info. Det kan vara skönt med lite ombyte när man dansar. Dels för att man kan bli svettig och dels för att det är lättare att röra sig i ”gympakläder”. Detta är självklart frivilligt att ha med sig andra kläder (jag glömmer själv ofta att ta med).

Varför dansar vi då FunkyKidz?

Det sprider glädje bland barnen att få släppa loss till musik, men det främjar också hela utvecklingen. Det är vetenskapligt klarlagt att bättre grovmotorik ger bättre detaljminne och finmotorik. Det finns även ett samband mellan rörelse och inlärning av matematik och språk (Tidningen Förskolan nr7 2011). Motoriken ökar även hjärnbanorna inne i hjärnan. Har man grovmotoriken från början blir man mycket rörligare när man blir äldre. Det känns bra att ha vetenskaplig grund till något som är så roligt för barnen.

Att kunna erbjuda detta för barnen på Bullerbyn känns riktigt bra då det inte är någon förskola i hela Lerum som kan erbjuda samma sak. Förmodligen är det inte ens många i Sverige som kan det heller.

Nu till mer praktiskt. Vi kommer dela upp barnen i tre grupper då de är så många. Grupperna är redan befintliga vilogrupper (läsvilorna). Målet är att de skall ha samma dag varje vecka, men ändringar kan komma att ske. Dagarna de dansar är tisdag, onsdag och torsdag. Jag skickar med en lista på vilken grupp och dag som gäller.

Nu hoppas vi på en lustfylld och rörlig höst tillsammans!

Mvh Christian

Tagged with →  
Share →

Kommentera